Soms ben je het uiterlijk van je huis of een deel daarvan zat. Tijd om dat aan te pakken. Of het nu gaat om het opknappen van een verouderde kamer of het aanpassen van een ruimte aan jouw veranderende behoeften, in deze blog vertel ik je hoe je dit regelt. Lees je mee?

Maak een plan

Laat de verfkwasten nog even liggen, eerst moet er een plan komen. Wat moet er anders? Bedenk ook voor jezelf waarom je deze veranderingen wilt, zo voorkom je spijt. Maak een lijst van alle materialen en apparatuur die je nodig hebt en bepaal je budget. Met een plan weet je hoe je aan de slag kunt gaan.

Doe inspiratie op

Voordat je begint met het renoveren van een kamer, is het een goed idee om inspiratie op te doen. Blader door interieurtijdschriften en online inspiratiepagina's voor het vinden van kleuren, texturen, materialen en meubels die de ruimte uniek zullen maken.

Maak de ruimte leeg

Tijd om aan het werk te gaan. Dat begint bij het leegmaken en repareren van de ruimte. Het is belangrijk om de ruimte goed te scannen voor je begint met de renovatie, na het leegmaken. Dan kan je vervolgens met een ‘nieuwe’ kamer, als het ware, aan de slag gaan. Met een blank canvas kan je meer omdat de opties dan compleet openliggen en je jouw plan zonder obstakels kan uitvoeren.

Begin met de basis

Als je begint met het renoveren van een kamer, is het belangrijk om te beginnen met de basis. Dit betekent dat je de muren schildert, het plafond verft en eventueel de vloer vervangt. Dit zijn grote veranderingen die de sfeer van de kamer kunnen veranderen en een goede basis leggen voor de rest van de renovatie.

Voeg meubels en accessoires toe

Nadat de basis van de kamer is gelegd, is het tijd om meubels en accessoires toe te voegen. Vergeet niet om kunstwerken, verlichting en andere decoraties toe te voegen om de kamer af te maken. Ook zijn er nog basiselementen die iedere kamer nodig heeft, maar die vaak vergeten worden. Denk aan de gordijnen. Ga voor een duo rolgordijn verduisterend zodat je de kamer compleet donker kan maken. Ideaal voor een slaapkamer bijvoorbeeld of een entertainmentruimte. Je kan duo gordijnen op maat verkrijgen.

En organiseert. Dit helpt om de kamer er op zijn best uit te laten zien en zorgt ervoor dat je er optimaal van kunt genieten.