In elk huis wordt wel eens geklust. Misschien gaat er iets kapot of wil je een bepaalde ruimte opknappen. Uitstellen van deze klusjes heeft geen zin. Om gelijk aan de slag te kunnen gaan heb je natuurlijk de juiste spullen nodig. Het is daarom handig om enkele spullen standaard in huis te hebben. Maar welke zijn dit? Wij vertellen over acht klusbenodigdheden om thuis te klussen. Benieuwd welke dit zijn? Lees ze hieronder!

Boor

Een boor is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een nieuw schilderij wilt ophangen. Ook kun je met een boor verschillende materialen aan elkaar vastmaken. Let wel op dat niet elke boor overal voor gebruikt kan worden. Er zijn verschillende boren voor verschillende klusjes.

Spijkers en schroeven

Wat heb je aan een boor als je geen spijkers of schroeven hebt? Helemaal niks. Zorg er daarom voor dat je altijd spijkers en schroeven in huis hebt. Ook hier moet je er rekening mee houden dat niet alle spijkers en schroeven voor alle soorten boren gebruikt kunnen worden.

Hamer

Voor sommige klusjes heb je geen boor nodig, maar kan je in plaats daarvan net zo makkelijk een hamer gebruiken. Een hamer is vooral handig om te gebruiken wanneer je spijkers in hout wilt slaan.

Ladder of trap

Misschien kom je niet overal even makkelijk bij. Het is dan handig om een ladder of trap te gebruiken. Een klein trapje wordt vaak gebruikt voor een klusje binnen. Daarentegen wordt een ladder gebruikt voor een buitenklus.

Kit en lijm

Het is altijd handig om kit in huis te hebben. Hiermee kan je materialen aan elkaar lijmen en voegen afdichten. Neem voor verschillende soorten kit en lijm eens een kijkje op www.kittenenlijmen.nl.

Rolmaat

Tijdens het klussen komt het regelmatig voor dat je iets moet opmeten. Je wilt bijvoorbeeld meten hoeveel ruimte er tussen de spijkers in de muur moet komen. Hiervoor is het aan te raden om een rolmaat te gebruiken.

Stanleymes

Een stanleymes is erg scherp en daarom makkelijk te gebruiken om dingen mee door te snijden. Je kunt de mesjes verwisselen, waardoor je telkens een scherp mesje houdt. Pas goed op als je een stanleymes gebruikt. Zorg ervoor dat je altijd van je lichaam wegsnijdt. 

Werkhandschoenen

Het is handig om werkhandschoenen te gebruiken tijdens het klussen. Deze handschoenen zorgen voor bescherming tegen scherpe en ruwe voorwerpen.