Hoe ouder we worden, des te meer haar we verliezen. Dat kan soms best confronterend zijn. Zeker als het al op jongere leeftijd gebeurt. Gelukkig kun je er wat aan doen, namelijk een haartransplantatie! Dit is een ingreep waarbij haarzakjes van achterop het hoofd worden verplaatst naar een plek waar het nodig is. Zodra dit is gedaan, kan het haar blijven groeien. Een haartransplantatie zorgt dan ook voor blijvend resultaat. Wil je meer weten over haartransplantaties? Lees deze blog dan gauw verder. 

De FUE- en DHI-methode

Ga je voor een haartransplantatie? Dan zijn hier verschillende methodes voor. De twee bekendste zijn de FUE- en DHI-methode. Bij een FUE haartransplantatie wordt een stripje haar uit een donorgebied gehaald. Er worden kleine incisies gemaakt met een diameter van minder dan 1 millimeter. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen zichtbare littekens ontstaan door de ingreep. Toch heeft de DHI-methode ook voordelen. DHI staat voor direct hair implantation. De naam zegt het eigenlijk al, bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van directe implantatie. Bij de DHI-methode hoeft er bij de haartransplantatie in het ontvangstgebied niet geschoren te worden. 

Het proces van haartransplantatie

Het proces van haartransplantatie start bij het inplannen van een afspraak met een kliniek. Tijdens het consult worden behandelplannen besproken en word je van belangrijke zaken op de hoogte gesteld. Hierna volgt de ingreep. Hoelang deze operatie duurt, is volledig afhankelijk van hoeveel haar er getransplanteerd moet worden. Je kunt rekenen op ongeveer zes tot acht uur. Na de ingreep zal er nazorg plaatsvinden. Samen met een medisch team kijk je naar hoe je het transplantatiegebied het beste kunt behandelen. 

De risico’s van een haartransplantatie

Als je op jongere leeftijd al kale plekken ontdekt op je hoofd, is een haartransplantatie de perfecte oplossing. Toch moet je er wel van bewust zijn dat er ook risico’s aan vastzitten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bloedingen ontstaan na het transplanteren van het haar. Ook is er risico op infecties, net als bij andere operaties. Verder is het mogelijk dat je last krijgt van gevoelsverlies, jeuk of zwellingen.

Een reisje naar Turkije

Aangezien er risico’s vastzitten aan een haartransplantatie, is het verstandig om van tevoren grondig onderzoek te verrichten naar bij welke praktijk je het beste terecht kan. Gelukkig helpt deze blog je hier een handje bij. Wil je zeker weten dat je haartransplantatie goed verloopt? Dan is een reisje naar Turkije aan te raden. Hier bevindt Dr. Emrah Cinik zicht namelijk. Hij is een van de meest gewaardeerde haartransplantatie chirurgen. Samen met zijn medische team zorgt hij voor een uitstekend proces. In de kliniek wordt vooral de FUE haartransplantatie techniek gebruikt. Wil je meer weten? Kijk dan op de website en plan een afspraak in.