De allerkleinste details in een huis kunnen het grootste verschil maken. Zeker als je kijkt naar de afwerkingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan plinten of een binnendeurkozijn. Als je let op deze details zul je zien dat je hele woning één geheel wordt. Er zijn verschillende kleuren waarmee je dit element in je woning kunt accentueren. Voor een rustige uitstraling kun je voor iedere deur dezelfde kozijnen gebruiken. Maar als je het interessanter wilt laten ogen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende kleuren te gebruiken. Ook zijn er diverse diktes waar je naar kunt kijken. De een ziet er wat grover uit en de ander wat simpeler. Maar simpel kan net als grof enorm goed passen bij de rest van je interieur. De meeste kozijnen zijn gemaakt voor een standaard grootte van een deur. Ook kun je vaak kiezen tussen houtsoorten en deze verschillen ook in prijs.

Hecht ook waarde aan de buitenkant

Niet alleen kun je de gehele binnenkant van je woning maken zoals jij wilt, maar je kunt ook naar alle aspecten kijken die zich aan de buitenkant bevinden. Zo kun je bijvoorbeeld de hele voor- en achtertuin een metamorfose geven en alles naar je eigen smaak inrichten. Ook kun je van Frake gevelbekleding kiezen om te gebruiken. Het is de bedoeling dat je hiermee een bepaalde uitstraling van jouw huis geeft. Zeker als je niet graag naar bakstenen wilt kijken, kun je kiezen voor hout. Deze bekleding geeft toch vaak een wat meer luxueuzere uitstraling. Het oogt modern maar toch natuurlijk wat veel mensen mooi vinden tegenwoordig. 

De woning naar jouw smaak inrichten

Wanneer alle afwerkingen klaar zijn en het is bijna zover om te verhuizen zit er nog één ding op: het inrichten van de woning. De kers op de taart. Veel mensen vinden het enorm leuk om een woning helemaal te mogen inrichten zoals zij willen. Zo kun je grote elementen zoals de keuken en de woonkamer afmaken met verschillende decoratie stukken. Hierbij kun je denken aan staande objecten zoals vazen of beelden. Maar ook decoratie aan de muur kan erg aantrekkelijk zijn om naar te kijken in je woning. Je zou bijvoorbeeld een groot schilderij kunnen ophangen waar je veel waarde aan hecht of een foto die je ooit ergens hebt gemaakt. Je kunt ook met kleur en texturen spelen om verschillende gelaagdheden terug te brengen in je interieur. Je kunt dan een grof gebreid wollen plaid neerleggen over de bank samen met een tapijt wat hier contrast tegen biedt.