Als we denken aan de belangrijkste kamers in ons huis, denken we vaak aan de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en de badkamer. Maar er zijn nog andere ruimtes in ons huis die misschien niet zo vaak in de schijnwerpers staan, maar die minstens zo belangrijk zijn. In deze blog vertel ik je hoe je deze ook tot waardige ruimtes in huis maakt. Lees je mee?

Ontvangst in de hal

In de hal kom je in huis binnen. Je wilt dan niet struikelen over allemaal losse zooi en ook niet meteen het gevoel krijgen dat je weer weg wilt uit je huis. De hal moet je verwelkomen. En dus is het belangrijk dat deze ruimte ook genoeg aandacht krijgt als het om styling gaat. Voeg wat persoonlijke accenten toe zoals kunstwerken of foto's. Zorg ook voor voldoende opbergruimte. Niets staat zo rommelig als rondslingerende schoenen en jassen. Koop een inloop deurmat op maat zodat je je schoenen af kan doen bij binnenkomst. Een deurmat voordeur op maat ziet er ook nog eens netjes uit omdat je toch onbewust opmerkt dat er aandacht is besteed aan de gekozen details, zoals de mat.

Boven op zolder

Als je een zolder hebt, kan dit een van de meest onderbenutte ruimtes in je huis zijn. Vaak wordt het gebruikt als opslagruimte voor spullen die we niet meer nodig hebben, maar het kan zoveel meer zijn. Met wat creativiteit kan de zolder worden omgetoverd tot een extra slaapkamer, studeerkamer of zelfs een speelruimte voor de kinderen. Natuurlijk kan je een deel behouden als opslagruimte maar je kan ook een deel omtoveren tot hobbyruimte bijvoorbeeld. Een leuk project om op eigen houtje aan te pakken. Zo heb je straks veel meer ruimte dan je in eerste instantie dacht en dan kan er ook meer in huis! Wellicht wil je wel een eigen atelier maken.

Onder in de kelder

De kelder wordt vaak gebruikt als opslagruimte voor spullen die we maar zo af en toe in het seizoen gebruiken, maar het kan ook worden omgebouwd tot een extra woonruimte. Als je de ruimte hebt, kun je overwegen om een ​​thuistheater, een bar of een eigen fitnessruimte te maken van deze vergeten kamer in huis. Op die manier benut je alle ruimtes in huis optimaal en je huis wordt er ook meer bijzonder van. Zorg ervoor dat je genoeg opslagruimte behoud en ga daarna los met de creativiteit als het om deze kamers gaat!