Fotografie is voor veel mensen een grote hobby. Houd jij ook zo van het fotograferen van mensen, dieren en de natuur? Of je nu een professionele fotograaf bent of graag tijdens je vakantie wat kiekjes neemt, de kans is groot dat jij soms wat van je mooiste foto’s wilt uitprinten om in het echt te kunnen bewonderen. Natuurlijk is het zonde wanneer de kwaliteit van de inkt of het papier afdoet aan je foto en zorgt voor een minder resultaat. Denk jij dat je voor de beste foto’s per definitie dure inkt of duur papier nodig hebt? Dan zit je fout! Je foto’s, maar ook andere geprinte documenten, worden ook scherp, duidelijk en mooi van kleur met inkt van een huismerk!

Feit of fabel?

Heb jij een dure merkprinter aangeschaft? Dan hoor je veel verkopers zeggen dat je uitsluitend inkt van dat ene merk in je printer kunt stoppen, maar niets is minder waar! Dit is in de meeste gevallen gewoon een verkooptruc en geen waarheid. Goedkopere inkt van een huismerk volstaat ook prima en zal het gewoon doen in je printer. Zo kun je helemaal zelf kiezen voor welke inkt je gaat! Ga bijvoorbeeld voor een epson 603 cartridge of gebruik voor jouw printer de cartridges hp.

Wel kan het zijn dat niet zomaar elk huismerk inkt in je printer past. Doe daarom even goed research of laat je adviseren door transparante verkopers over de juiste soort inkt voor jou. Voor het scoren van je inkt kun je een bezoekje aan een winkel brengen, maar wist je dat het ook gewoon mogelijk is om al je benodigdheden online te bestellen? Dit scheelt je weer tijd en gedoe!

Kijk ook naar wat je gaat printen

Voor het printen van simpele documenten voor bijvoorbeeld je werk, is het al helemaal niet nodig om duur papier of de duurste inkt te gebruiken. Meestal wordt er een keer naar die documenten gekeken en verdwijnen ze daarna weer in de prullenbak. Maar ook wanneer jij een hobby fotograaf bent en je mooiste resultaten eens in de zoveel tijd afdrukt kan dit prima met goedkope inkt. Goedkope inkt wil namelijk niet zeggen dat de kwaliteit ervan slecht is. Er hangt vaak alleen geen merk aan en er is misschien minder moeite gestopt in het uiterlijk van het product, maar de inkt die erin zal zitten komt vaak gewoon uit dezelfde fabriek. Als je foto’s wilt printen is het wel weer een goed idee om te letten op je papier. Ga bijvoorbeeld voor kwalitatief fotopapier en geniet zo van het mooiste resultaat!