Als je een huisje hebt, dan is dat de plek waar je je veilig wil kunnen voelen. Je wil hier kunnen ontspannen zonder aan veiligheid te hoeven denken. Je wil dat het een gegeven is, niet dat je er iets voor moet doen. Het zou een ideale wereld zijn als dat niet hoeft, maar dat is helaas onmogelijk. Ook jij moet voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je huis, je spullen en jijzelf veilig zijn. We hopen dat je dit zelf voor elkaar kunt boksen, maar we willen je sowieso een beetje hulp aanbieden. Dat doen we door je in deze blog te vertellen wat je moet doen om je huis extra goed te beveiligen. We nemen een aantal hele simpele, concrete stappen met je door die je informeren over alles dat je moet weten omtrent de beveiliging van je huis.

Glas

Allereerst is het belangrijk dat je je bewust bent van je zwakke punten. Zwakke punten kunnen zich in allerlei vormen, soorten en maten voordoen, maar bij veel mensen zien ze er wat betreft hun beveiliging van hun huis hetzelfde uit; het glas. Je denkt vaak ‘Ach, dat zal niet gebeuren. Als iemand een raam inslaat van mijn huis, hoort de hele buurt dat. Een inbreker is wel slimmer dan dat.’ Wat betreft dat laatste heb je gelijk; inbrekers zijn slimmer. De eerste twee gedachte zijn echter zo onjuist als maar kan. Waarom is dat dan zo? Nou, inbrekers hebben allerlei technieken om dat flinterdunne glas van je achterdeur zonder problemen door te komen. Zonder dat iemand iets hoort zijn ze binnen. Dit voorkom je met gehard glas. Het biedt veel meer veiligheid dan normaal glas en je kunt het als particulier heel makkelijk online bestellen. 

Licht

Dan de volgende stap; het licht. Als je je huis en daaromheen goed hebt verlicht, dan hebben inbrekers weinig kans om zich ergens te verstoppen. Dit komt omdat, wanneer er veel om en in het huis verlicht is, weinig verstopplekken zijn; alles is verlicht. Daarom is het zaak dat je dit zo snel mogelijk oppakt. Dit kun je met hele goedkope spotjes doen, het hoeft helemaal niet duur te zijn. Zorg er voor dat je ook alle plekjes in je tuin meeneemt. Oh, en als je dan toch bezig bent; neem gelijk die ene struik in de tuin mee die zo groot is dat er een heel legioen aan inbrekers in zou passen. 

Beveiliging

Dan het echte werk; nog meer beveiliging. Dit kan zich uiten in de vorm van camera’s, een alarmsysteem, een waakhond, een hek, extra sloten en ga zo maar door. Je kunt het zo gek nog niet bedenken en je kunt er extra beveiliging in maken. Let er wel op dat je alles correct installeert, bij sommige onderdelen kan dit behoorlijk lastig zijn. In zulke gevallen is het aan te raden dat je het laat installeren. Dan heb je nooit de kans dat je met de gebakken peren komt te zitten, aangezien je vrijwel altijd garantie hebt in dergelijke gevallen.