Ben je op zoek naar een prachtige bestemming voor je volgende vakantie in Nederland? Overweeg dan eens een vakantie in Drenthe en Overijssel. Deze provincies hebben niet alleen prachtige natuurgebieden, maar ook historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Bovendien zijn er tal van mogelijkheden voor actieve vakanties en gezinsuitjes.

Prachtige natuurgebieden om te verkennen

In zowel Drenthe als Overijssel vind je indrukwekkende natuurgebieden die het ontdekken waard zijn. Van idyllische landschappen tot het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa, er is voor ieder wat wils.

De Drentse Aa: een idyllisch landschap

De Drentse Aa is een prachtig natuurgebied in Drenthe waar je kunt genieten van uitgestrekte heidevelden, kronkelende beekjes en schilderachtige dorpjes. Tijdens een wandeling of fietstocht door dit gebied waan je je in een compleet andere wereld, ver weg van de drukte van alledag.

De Weerribben-Wieden: het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa

Overijssel herbergt het bijzondere natuurgebied De Weerribben-Wieden. Dit is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en een waar paradijs voor waterliefhebbers. Je kunt er varen, kanoën of suppen tussen de talloze meren, sloten en vaarten. Ook voor vogelspotters is dit een geweldige plek, want er zijn veel bijzondere vogelsoorten te vinden.

Historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes

Naast de schitterende natuur zijn er ook diverse historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes te vinden in Drenthe en Overijssel. Van raadselachtige prehistorische monumenten tot het Venetië van het Noorden, je zult je ogen uitkijken tijdens je vakantie in Drenthe en Overijssel.

De hunebedden in Drenthe: raadselachtige prehistorische monumenten

Een bezoek aan Drenthe is niet compleet zonder de beroemde hunebedden te hebben gezien. Deze prehistorische grafkamers, gebouwd van enorme zwerfkeien, zijn een indrukwekkend gezicht en geven je een kijkje in het verre verleden.

Giethoorn: het Venetië van het Noorden

Giethoorn, gelegen in Overijssel, wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Dit schilderachtige dorpje is volledig omgeven door water en de beste manier om het te verkennen is dan ook per boot. Stap in een fluisterbootje of een traditionele punter en ontdek de prachtige grachten en typische houten bruggetjes.

Actieve vakanties en gezinsuitjes

Voor wie graag actief bezig is tijdens zijn vakantie, zijn er in Drenthe en Overijssel tal van mogelijkheden. Van fietsen en wandelen tot een dagje attractiepark, er is voor iedereen wat te beleven.

Fietsen en wandelen in Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa en een uitstekende plek om lange wandel- of fietstochten te maken. Geniet van de uitgestrekte heidevelden, de vele vennen en de bijzondere flora en fauna.

Attractiepark Slagharen: plezier voor jong en oud

Tot slot mag een bezoek aan Attractiepark Slagharen niet ontbreken tijdens je vakantie in Overijssel. Dit gezellige pretpark heeft meer dan 30 attracties, shows en evenementen voor het hele gezin. Van spannende achtbanen tot waterattracties en live-entertainment, er is voor iedereen wat te doen in Attractiepark Slagharen. Een perfecte afsluiter van je vakantie in Drenthe en Overijssel!