Steeds meer Nederlanders doen aan padel en dat is goed te begrijpen. Het is een leuke sport die je samen met onbekenden of met vrienden kan beoefenen. Veel mensen weten niet precies wat padel is en waar je dit kan doen. Ook dit is te begrijpen, want padel is een sport die recentelijk is over komen waaien uit het buitenland. Als je wilt weten wat padel is en waar je dat kan doen, dan ben je hier zeker op het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk meer informatie over wat padel is en waar je dat kan doen. 

 

Padel is geen tennis

Veel mensen denken dat padel tennis is, maar dat is zeker niet juist. Padel kan beschouwd worden als een vorm van tennis, maar ook als een combinatie van tennis en squash. Het verschil tussen tennis, squash en padel, is dat je dit spel speelt in een afgesloten ruimte. Ook moeten er vier mensen deelnemen, want anders kan het spel niet gespeeld worden. Dat is wel een nadeel, vooral als je geen vrienden hebt die ook aan padel willen doen. 

 

Waar kan je padel doen?

Padel is momenteel erg populair in Nederland en daarom kan je padel ook wel overal doen. Het maakt hierbij dus niet uit of je uit Rotterdam of uit Leeuwarden komt. Je moet er wel rekening mee houden dat je je vaak moet inschrijven bij een vereniging. Het is dan de bedoeling dat je maandelijks een bijdrage doet en in ruil daarvoor mag komen sporten. Je kunt dan ook niet onbeperkt gebruik maken van de baan, want dat zou niet eerlijk zijn voor andere leden van de vereniging. Als je padel wel eens wilt proberen, kun je eens kijken wat voor mogelijkheden er zijn voor padel Den Bosch of padel Amsterdam Zuid

 

Wat heb je nodig?

Als je eenmalig aan padel wilt doen, dan hoef je zeker geen spullen aan te schaffen, want deze kun je huren van de vereniging. Wanneer je vaker padel wilt doen, bijvoorbeeld als een vaste sport, dan is het belangrijk om je eigen spullen aan te schaffen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sportkleding, maar ook is het belangrijk om een eigen racket aan te schaffen. Mocht je niet weten waar je deze spullen kan aanschaffen, dan kun je het beste een bezoekje brengen aan een Nederlandse webwinkel. Er zijn veel webwinkels die zich richten op het verkopen van sportspullen en sportkleding, waaronder kleding en spullen die je nodig hebt om aan padel te kunnen doen.