Haar met een dichte krul is prachtig en er moet goed voor gezorgd worden. Maar het kan nog best lastig zijn om voor deze haarsoort te zorgen. Al snel lijkt het slap, pluizig of breekt het af. In deze blog geef ik je tips voor de beste zorg. Lees je mee?

Gebruik hydraterende producten

Haar met een dichte krul heeft de neiging om droog te zijn, dus het is belangrijk om hydraterende producten te gebruiken. Kies voor shampoo en conditioner die speciaal zijn geformuleerd voor droog en krullend haar. Vermijd producten met sulfaten en alcohol, omdat deze het haar kunnen uitdrogen. Kies in plaats daarvan liever voor een product als moroccanoil curl.

Bevochtig je haar regelmatig

Spray dagelijks water op je haar om het gehydrateerd te houden. Je kunt ook een mix van water en leave-in conditioner gebruiken om je haar te bevochtigen. Bevochtiging helpt bij het verminderen van pluis en het behouden van de natuurlijke kruldefinitie.

Bescherm je haar 's nachts

Draag 's nachts een satijnen of zijden hoofddoek of gebruik een satijnen kussensloop om wrijving en breuk te verminderen. Dit helpt ook om vocht in het haar te behouden en de gezondheid van je krullen te bevorderen.

Diepe conditionering

Haar met een dichte krul heeft behoefte aan extra hydratatie en voeding. Voer regelmatig diepe conditionering uit om je haar te versterken en droogte te bestrijden. Gebruik een vocht inbrengend haarmasker en laat het gedurende de aanbevolen tijd intrekken voordat je het grondig uitspoelt. Zorg dat je verder producten zoals moroccan oil shampoo gebruikt om de boel schoon te houden.

Vermijd overmatig kammen

Overmatig kammen kan leiden tot haarbreuk. Kies voor het kammen van je haar met een brede kam of je vingers. Begin bij de uiteinden en werk langzaam naar boven om klitten te voorkomen. Ook kan te veel kammen zorgen voor een pluizig uiterlijk en dat wil je niet, daarnaast heeft je haar dat ook niet nodig.

Bescherm je haar tegen hitte

Vermijd het gebruik van hete stylingtools zoals stijltangen en föhns, omdat deze het haar kunnen beschadigen. Als je toch warmte wilt gebruiken, gebruik dan altijd een hitte beschermend product en stel de tool in op een lagere temperatuur. Voor geen enkele haarsoort zijn deze producten aan te raden, maar voor haar met een dichte krul al helemaal niet omdat het de structuur kan aantasten.

Stijl met zorg

Kies voor beschermende haarstijlen zoals vlechten, twist-outs, bantu-knots of een natuurlijke afro om je haar te beschermen tegen dagelijkse manipulatie. Vermijd strakke haarstijlen die spanning op de haarwortels veroorzaken, omdat dit kan leiden tot breken en haaruitval.